Shendetesi

Zbulohet çelësi kundër tumoreve

Terapia nëpërmjet sistemit imunitar për të luftuar tumoret. Brenda 30 vitesh kjo do të jetë arma që do përdoret për t’i bllokuar apo edhe eleminuar sëmundjet e rënda.

Këtë ka pohuar në Stokholm Tasuku Honjo, së bashku me mjekun tjetër James Allison që fituan çmimin Nobel për mjekësinë në vitin 2018. Ata janë shprehur të sigurtë se kjo do të jetë rruga e duhur, duke përdorur pikërisht mbrojtjen e sistemit imunitar kundër qelizave të sëmura, duke mos lejuar rritjen dhe përhapjen e tyre.

Dy mjekët kanë nisur kërkimet e tyre para 20 vitesh duke analiziuar qelizat imunitare. Gjatë kësaj kohe kanë ndjekur sjelljen e tyre. Po punohet intensivisht për ta bërë të mundur terapinë e sistemit imunitar pasi është një mundësi shumë premtuese dhe çelësi i betejës kundër kancerit të të gjitha llojeve. Sipas tyre, ende për disa kohë duhet alternuar imunoterapia me radioterapinë dhe kimioterapinë, derisa klinikisht të bëhet i mundur procesi i ri i shërimit nga sëmundjet vdekjeprurëse.

 

Subscribe
Notify of
0 Komente
Inline Feedbacks
View all comments

ads

Ads