Fun, Jetë

Ushqimi dhe ushtrimet ndikojnë në mosplakjen e truri

Një dietë e pasur me fruta, plus 100 minuta ushtrime në javë ndihmon në mosplakjen e trurit.

Sipas një studimi, ushqimi i shëndetshëm dhe ushtrimet tri herë në javë ndikojnë në rënien mendore të plakjes për gati 10 vjet, shkruan ‘Daily Mail’.

Në këtë studum u përfshin 160 njerëz të moshës prej 65 vjeç që ushtronin rreth 100 min në javë dhe që i kushtonin rëndësi ushqimit.

Këta njerëz filluan me një moshë mendore mesatare prej 93 vjeçare, të përcaktuar nga një sërë testesh të aftësive të të menduarit. Por pas gjashtë muajsh, mosha e tyre mendore ishte përmirësuar në nivelin e një 84-vjeçari.

Ushtrimi dhe dieta e shëndetshme përmirësojnë aftësitë e të menduarit, duke ndihmuar punën më të mirë të zemrës dhe gjakut.

Studiuesit në Universitetin Duke University Medical në SHBAndanë 160 pjesëmarrësit në katër grupe. Njëri bëri vetëm programin e stërvitjes, një tjetër e bëri atë së bashku me dietë të shëndetshme, ndërsa pjesa tjetër bënë komponentin dietik ose merrnin telefonata për këshilla shëndetësore.

Ata që jepnin vetëm këshilla shëndetësore ranë në tri testet e aftësive të të menduarit.

Të gjitha grupet e tjera janë përmirësuar, veçanërisht ata që ushtrojnë dhe hanë shëndetshëm

Subscribe
Notify of
0 Komente
Inline Feedbacks
View all comments

ads

Ads