Ballina Uncategorized Pajisjet që shkaktojnë shpenzim të energjisë pa nevojë

Pajisjet që shkaktojnë shpenzim të energjisë pa nevojë

388
0
SHPËRNDAJE

Janë disa pajisje që i përdorim e të cilat shkaktojnë shpenzim të energjisë elektrike pa pasur nevojë, vlerëson Departamenti Amerikan i Energjisë. Sipas tij, ato pajisje janë përgjegjëse për më shumë se 10 përqind të energjisë së shpenzuar brenda muajit.

Por ato nuk janë të vetmet që shpërdorojnë energjinë elektrike. Pjesa më e madhe e njerëzve i mbajnë të gjitha prizat e vëna 24/7.

Vetëm karikuesit e telefonave shpenzojnë rreth 26 wat në ditë kur qëndrojnë në prizë pa u përdorur.

Karikimi i laptopit është gjithashtu shpenzim energjie, duke konsumuar 4.42 wat kur nuk është në përdorim dhe 29.48 wat kur është në prizë dhe laptopi është i karikuar totalisht.

Por çfarë mund të bëni për të kursyer sa më shumë energji elektrike?

Testojeni shtëpinë për përdorim të tepërt të energjisë. Për të kontrolluar nëse në shtëpinë tuaj energjia po shkon dëm, kontrolloni matësin e energjisë elektrike, duke fikur më parë gjithçka.

Nëse ai vijon të ecë do të thotë se pajisjet vijojnë të konsumojnë energji. Hiqni nga priza çdo gjë që nuk përdorni.

Një ndër mënyrat më të zakonshme për të parandaluar shpërdorimin e energjisë është që të hiqni nga priza çdo gjë që nuk përdorni.

Prizat zgjatuese mund të jenë një zgjidhje e mirë, pasi me një buton të vetëm mund të fikni disa pajisje njëherazi.

Hiqni pajisjet e tepërta

Nëse keni një frigorifer të dytë apo pajisje tjetër të tepërt të cilën nuk e keni të domosdoshme, duke e hequr, do të kurseni energji elektrike.

Subscribe
Notify of
0 Komente
Inline Feedbacks
View all comments