Ballina Jetë Një psikolog zbuloi një rregull 3-minutësh që të gjithë prindërit duhet të...

Një psikolog zbuloi një rregull 3-minutësh që të gjithë prindërit duhet të ndjekin

367
0
SHPËRNDAJE

Sa kohë keni shpenzuar me fëmijën tuaj pas punës? Teknikisht, kemi vetëm rreth 30 minuta për të gatuar darkë për ta, rreth 15 minuta për të lexuar një libër, dhe vetëm një moment për t’i puthur ata natën e mirë.

Megjithatë, sipas ekspertëve, në mesin e të gjitha këtyre periudhave, ka 3 minuta që mund të jenë më të rëndësishme të ditës. Psikologu Nataliya Sirotich shpjegoi sundimin e 3 minutave dhe sipas saj, nëse e respektoni këtë rregull, do ta keni besimin e fëmijës suaj edhe kur janë adoleshentë.
Ja se si t’i përdorni këto 3 minuta saktë për të arritur një nivel të kuptimit të plotë dhe të plotë me një fëmijë dhe doli të jetë shumë e lehtë! Rregulli i 3 minutave

Ky rregull thotë që ju duhet të takoni fëmijën tuaj çdo ditë sikur nuk e keni parë njëri-tjetrin për një kohë të gjatë.
Përveç kësaj, është shumë e rëndësishme të jesh në të njëjtin nivel me sytë e fëmijës dhe të kalosh 3 minuta duke përqafuar fëmijën dhe duke i pyetur ata se çfarë ndodhi gjatë kohës që ishit larg. Është veçanërisht e rëndësishme të ndiqni këtë rregull kur e merrni fëmijën tuaj nga kopshti, shkolla ose kur ktheheni në shtëpi nga puna.
Është e rëndësishme të theksohet se rregulli i 3 minutave nuk do të thotë që duhet të kaloni vetëm 3 minuta në ditë me fëmijën tuaj. Kjo do të thotë vetëm që ju duhet të kaloni 3 minuta me fëmijën menjëherë pasi t’i keni takuar ata për të siguruar që ju të dëgjoni gjithçka që është e rëndësishme që fëmija t’ju thotë.
Gjithashtu, për të arritur një nivel të mirëkuptimit të plotë me fëmijën tuaj, ju mund t’i ndiqni këto rekomandime nga psikologët :
Kaloni ca kohë çdo ditë për të bërë diçka që ju dhe fëmija janë të interesuar së bashku.
Lërini fëmijët tuaj të kuptojnë se i dëgjoni ato. Për shembull, ju mund të përsërisni informacionin që keni dëgjuar nga fëmija juaj për të siguruar që keni kuptuar gjithçka në mënyrë korrekte.
Mos tregoni eksitim të rremë.
Kthehuni në biseda pak më vonë, le ta dinë që ju mbani mend atë që ata flasin për ju.
Shmangni argumente të gjata dhe të padobishme edhe nëse ato janë për diçka krejt të qartë për ju. Thjesht i thoni fëmijës suaj: “OK, e kuptoj që nuk pajtoheni me mua”.

Subscribe
Notify of
0 Komente
Inline Feedbacks
View all comments