Ballina Ekonomi Ministri që bëri krimin më të madh financiar në Qeveri

Ministri që bëri krimin më të madh financiar në Qeveri

322
0
SHPËRNDAJE

Analisiti dhe hulumtuesi Agron Demi e ka quajtur krim financiar procesin e PTK-së ndër vite në raport me Qeverinë e Kosovës.

Duke listuar “krimet” me PTK-në e Qeverinë, Demi ka thënë se personi që ka bërë këtë gjë vazhdon të jetë ministër. Dhe së fundmi ka marrë Ministrin e Inovacionit, e që është Besim Beqaj i PDK-së.

Demi ka thënë se Qeveria ka marr  410 milionë euro divident nga PTK në vitet 2009 e 2013, ndërsa në 2018 PTK është fut në 60 milionë euro borxh.

“Vetëm një nga krimet financiare të qeverive në këto dhjetë vjet:

14 korrik 2009 – 27 shkurt 2013: Qeveria i merr 410 milionë euro divident nga PTK.

Prill 2018: PTK është fut në 60 milionë euro borxh.

E përgjegjësit për këtë krim janë ende ministra. Pasi e shkatërroi PTK, pasi shiti rrjetin e energjisë bashkë me katër hidrocentrale për 26 milionë euro, tash është Ministër i Inovacionit.

Koxha inovativ duhesh me qenë për me ba krejt këtë krim financiar.”  ka thënë Demi.

Subscribe
Notify of
0 Komente
Inline Feedbacks
View all comments