Ballina, Botë, Lajme

Kroacia vendi më budalla në botë, Serbia e katërta

Kroacia rezulton vendi më budalla në botë, gjykuar sipas një ankete në sajtin Thetoptens, ndërsa Serbia është pozicionuar bindshëm në vendin e katërt, siç transmeton vetë gazeta “Blic” e Beogradit.

Sipas këtij burimi në anketë mund të marrin dhe kanë marrë pjesë njerëz nga e gjithë bota. Në mes të këtyre dy vendeve Ballkanit janë SHBA – në vendin e dytë, dhe Koreja Veriore – në të tretin.

Pas Serbisë vijnë Republika e Afrikës Qendrore, që ndiqet nga Venezuela, Republika Demokratike e Kongos, Mozambiku e Haiti, ndërsa në vendin e dhjetë ndodhet Somalia.

Të anketuarit kanë pasur mundësinë të komentojnë vendimin e tyre, ndërsa sipas “Blicit” për Kroacinë e Serbin kanë theksuar gati të njëjtat arsye. Ata po ashtu nuk kanë ndon jë mendim më të mirë as për vendet e tjera të Ballkanit.

Për Kroacinë ndër të tjera ata si arsye për ta cilësuar vend i mrekullueshëm, por i marrë (budalla) sepse “njerëzit adhurojnë krimet e luftës dhe kriminelët e luftës”, “dëshirojnë të jenë nazistë. Asgjë s’duan më shumë se të jenë gjermanë”; “Jetojnë në vitin 1941; Besojnë në fashizëm dhe kujtojnë se do t’i mbështeste Gjermania… Ata urrejnë çdo gjë e çdokënd”.

Vjet Kroacia ishte në pozitën e katërt si vendi më budalla.

Ndërsa për Serbinë të anketuarit kanë bërë këto komente:

“Historikisht kanë dashur Serbinë e Madhe në dëm të fqinjëve të vet, por territorialisht është zvogëluar për shkak të disfatave në luftëra. Analfabetizmi është në nivel të lartë, mungesë e përgjithshme dijesh, nacionalizëm dhe besim se serbët “janë popull hyjnor”.

“Kriminelë lufte, njerëz që kanë kryer disa gjenocide… Urrejnë të gjithë dhe mendojnë se të gjithë i urrejnë; plotësisht jashtë realitetit. Jetojnë në të kaluarën dhe mite; madhërojnë heronjtë e tyre që kanë humbur çdo luftë gjatë historisë. Kanë higjienë të pakët, janë primitivë…”.

 

Subscribe
Notify of
0 Komente
Inline Feedbacks
View all comments

ads

Ads