Home Ballina KLOPP: JA SI E MËSOVA GJUHËN ANGLEZE

KLOPP: JA SI E MËSOVA GJUHËN ANGLEZE

169
0
SHARE

Trajneri i Liverpool, Jurgen Klopp ka zbuluar në një intervistë se ai e ka mësuar gjuhën angleze duke shikuar shfaqjen televizive, Friends.

Friends ishin dhe ende është një shfaqje fantastike televizive.

Duke filluar nga viti 1994, Friends shpejt u bënë jashtëzakonisht të njohur.

Episodi i fundit u transmetua në 2004, por, 15 vjet më tej, ai ende konsiderohet një nga serialet më të mirë televizive të të gjitha kohërave.

Dhe duket se menaxheri i Liverpool, Jurgen Klopp është një tifoz i madh.

Në një intervistë për BBC 5 Live Sport, Klopp zbuloi se mësoi anglisht duke shikuar këtë show.

Kur u pyet se si mësoi anglisht, ai u përgjigj, për Liverpool Echo: “Friends”.

“Sepse është e lehtë për tu kuptuar. Ju përpiqeni ta shihni atë … Ju keni nivele të ndryshme kur mësoni një gjuhë të huaj, padyshim.

“Kështu që në momentin e parë, unë i kuptoj njerëzit që më flasin si i huaj.

“Pra, kjo do të thotë se ata e dinë që unë nuk jam vendas dhe flas si: [duke imituar një fjalim shumë të ngadaltë dhe të theksuar]” Përshëndetje, Z. Klopp “.

“Dhe atëherë ti e kupton në momentin që ata harrojnë se je i huaj dhe më pas ata fillojnë të flasin shumë më shpejt dhe më pas është si ‘ëoë!’

“Dhe atëherë ju përpiqeni të shikoni filma, sepse kjo është gjëja tjetër, sepse në filma ata flasin në një dialekt, sende si kjo dhe nuk është me të vërtetë e theksuar.

“Më e lehtë për t’u ndjekur për gjermanët në anglisht është Friends. Është një bisedë e lehtë që mund ta kuptoni shumë mirë çdo fjalë shumë herët, kështu që kjo është arsyeja pse ne e përdorim atë.”

Kur u pyet se çfarë personazhi do të luante, Klopp vendosi për Joey.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of