Kosovë, Lajme

Hahn: Në BE nuk pranojmë asnjë vend që nuk ka integritet në territorin e saj

Delegacioni më i lartë i Bashkimit Evropian i përbërë nga Komisioni Evropian, Jean-Claude Juncker, përfaqësuesja e Lartë, Federica Mogherini dhe Komisioneri Hahn të cilët po qëndrojnë sot për një vizitë në Kosovë, zhvilluan njw takim tw hapur me studentët, gazetarët dhe politikanët.

Gjatë fjalimit të tij, Komisioneri pwr Zgjerimin Johannes Hahn ka thënë se ata janë në këtë takim për të dëgjuar se çfarë mund të bëhet më shumë që të bëhet një përparim më i shpejtë drejt perspektivës evropiane.

“Strategjia e fundit thekson perspektiven evropiane kurse tash u takon qe ta shfrytëzojmë këtë mundësi, do të doja që presidenti dhe ne të dëgjojmë se çfarë mund të bëhet qe të bëjmë një përparim më të shpejtë drejt perspektives evropiane. Sepse ne këtu nuk jemi të japim leksione por të shfrytëzojmë mundësinë”, ka thënë Hahn.

Gjithashtu ai u shpreh se në strategjinë për integrimin evropian është e qartë se nuk do të pranohet asnjë vend që nuk ka integritet në territorin e saj.

“Në strategji është e qartë se nuk do pranojmë asnjë vend që nuk ka integritet në territorin e saj. Është e qartë se cilat janë benifitet e strategjisë për Kosovën”, ka shtuar ai.

 

Subscribe
Notify of
0 Komente
Inline Feedbacks
View all comments

ads

Ads