Home Ekonomi Gjermania shpall të jashtëligjshëm modelin e biznesit të Facebookut

Gjermania shpall të jashtëligjshëm modelin e biznesit të Facebookut

351
0
SHARE

Modeli i Facebookut bazohet tek gjurmimi i përdoruesve. Kështu kompania grumbullon të dhënat për faqet që vizitojnë dhe aplikacionet që përdorin, çfarë blejnë dhe kur blejnë, si dhe çfarë pëlqejnë dhe kështu kombinon gjithë informacionin në profile të detajuara. Facebook i përdor këto të dhëna për të dërguar reklama tek përdoruesit sipas interesave të tyre.

Avokatët e privatësisë kanë arritur në përfundimin se rrjeti social nuk është mjaftueshëm transparent me të dhënat që posedon dhe çfarë bën me to. Si rezultat shumica nuk kuptojnë se çfarë kostoje ka regjistrimi tek një shërbim falas në internet.

Ditë më parë, Zyra Federale Gjermane për Monopolet (FCO), tha se Facebook po shfrytëzon konsumatorët duke u kërkuar të pranojnë grumbullimin e të dhënave për një llogari falas. Autoritetet kërkuan ndalimin e kësaj praktike, përcjell Telegrafi.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of