LATEST ARTICLES

Banka Botërore parashikon rritje të potencialit turistik të Shqipërisë jugore

“Një nga kujtimet e mia të preferuara të verës së kaluar ishte zbulimi i Sarandës, që ndodhej në pjesën jugore të Rivierës Shqiptare. U mahnitëm me vendndodhjen e bukur të qytetit, pikërisht në bregun e detit Jon, me ujërat e thella blu dhe me ishullin e Korfuzit (Greqi) të dukshme në horizont. Isha larg të qenit vizitorja e vetme, sepse...

Në Ferizaj ka një shembull se mund të fitohet mjaftueshëm veç me produkte vendore (VIDEO)

Në marketin “Plus” të Sylejman Nezirit, në Ferizaj, nuk mund ta gjesh asnjë produkt të prodhimit serb. Këtë vendim Neziri e kishte marrë që nga paslufta, pavarësisht rrezikut në fitimin e tij, raporton KTV. Madje, ka arritur të zgjerohet edhe më shumë pasi qarkullimin më të madh vjetor, mbi 3 milion euro, e bën përmes produkteve vendore. Por, ai tregon se procedurat...

Për nëntë muaj “Bechtel-Enka” mori 101 milionë euro

Konsorciumi amerikano-turk “Bechtel & Enka”, që është duke e ndërtuar autostradën Prishtinë – Hani i Elezit nga fillimi i këtij viti e deri në fund të muajit shtator, nga buxheti i Kosovës për punët që ka bërë ka marrë hiç më pak se 101 milionë euro Në raportin nëntëmujor të buxhetit të Ministrisë së Financave shihet se gjatë vitit 2018...

Kjo është pozita me pagën më të lartë në Kosovë

Ministri i Administratës Publike, Mahir Yağcılar, në Puls të KTV-së ka bërë publike listën me 100 pagat më të larta në institucionet shtetërore. Sipas kësaj liste, i pari më i paguar në Kosovë aktualisht është pozita e Drejtorit menaxhues të Agjencisë së Privatizimit të Kosovës, me rreth 4820 euro. Menjëherë pas kësaj pozite, pagë merr zëvendësi në këtë pozitë, me...

Ligji i ri për migrim në Gjermani rrezikon numrin e popullsisë në Ballkan

Ligji i ri për emigrim, të cilin Gjermania planifikon ta nxjerrë me qëllim për të mbuluar mungesën e fuqisë punëtore të kualifikuar, mund të shkaktojë humbje serioze për popullsinë e vendeve të Ballkanit si në Bosnjë e Hercegovinë, Serbi, Mal të Zi, Maqedoni, Shqipëri dhe Kosovë. Ky ligj për emigrim të cilin qytetarët e Ballkanit e shohin si një shpresë, mund...

Sanksionet amerikane ndaj Iranit zbresin çmimin e naftës

Çmimet bruto të naftës ishin dukshëm më të larta në tregtimin aziatik, pavarësisht faktit se Arabia Saudite dhe Rusia u zotuan të rrisin prodhimin e naftës së papërpunuar, duke rritur shqetësimet e tregut rreth sanksioneve të ashpra ndaj Iranit që do të fillojnë në muajin nëntor. Arabia Saudite u zotua se gjatë muajit do të rris prodhimin e naftës...

KOSOVA PUSHTOHET NGA MALLRAT “MADE IN SERBIA”, DERI NË FUNDVIT TEJKALON 400 MILIONË EURO IMPORT

Tregu i Kosovës në vazhdimësi është edhe më i pushtuar nga mallrat ‘Made in Serbia’. Kosova përveç që ka importin më të madh të mallrave nga Serbia, këtë vit ka shënuar edhe ngritje të importit nga ky shtet. Vlera e importit të mallrave nga Serbia nga janari i vitit 2018 deri më 15 tetor të këtij viti është rreth 360...

Reformat e Ministrisë së Financave japin efektet e para për zhvillim ekonomik

Reformat e ndërmarra gjatë vitit të fundit nga Ministria e Financave për ta ndihmuar zhvillimin e sektorit privat, përveç që po vlerësohen nga biznesi, po vlerësohen lartë edhe në raportet e Bankës Botërore. Raporti i fundit i Bankës Botërore për rajonin e Ballkanit Perëndimor, vlerëson se ekonomia e Kosovës, gjatë vitit 2018 pritet të shënojë një rritje reale prej 4.2%,...

Buxheti i vitit 2019 pritet të jetë në vlerë prej 2.3 miliardë euro

Buxheti i Kosovës për vitin 2019, sipas projektimit aktual të tij, pritet të arrijë vlerën 2.3 miliardë euro. Ky pritet të jetë buxheti më i lartë që ka pasur ndonjëherë Kosova, thonë zyrtarë të Ministrisë së Financave në Qeverinë e Kosovës. Buxheti prej 2.3 miliardë euro, nga zyrtarët e qeverisë konsiderohet të jetë i realizueshëm, i qëndrueshëm dhe që ruan...

10 njerëzit më të pasur në Shqipëri (Lista)

Një studim i Institutit Europian “Pashko” ka listuar 10 njerëzit më të pasur në Shqipëri për vitin 2017. Sipas Ervis Iliazajt, janë bërë tre renditje të super të pasurve vendas, por kriteri që përcakton 10 njerëzit më të pasur shqiptar është vlerësimi sipas kapitalit aksioner dhe pjesës takuese. Në dy renditjet e tjera të më të pasurve, atë të bazuar...