Lajme, Shqipëri

Dorëzohen dosjet e radhës për dëmshpërblimin e dëmeve të luftës

Shoqata për dëmet e luftës ”Ngritja e Zërit”, ka dorëzuar për herë të katërt dosjet e radhës në Gjykatën Kushtetuese të Kosovës, rreth vlerësimit të kushtetutshmërisë së aktvendimeve të Gjykatës Supreme të Kosovës.

Kryetari i Shoqatës, Jahir Bejta, tha se mosmarrja e gjykatave vendore me këto lëndë është në kundërshtim me Kushtetutën, Ligjin për Procedurën Kontestimore, marrëveshjet ndërkombëtare, padrejtësi kjo e konstatuar dhe vlerësuar nga ana e Gjykatës Evropiane për të Drejtat e Njeriut.

”Gjykata Supreme ka dështuar në përfilljen e drejtësisë”, ka theksuar ai.

 

Subscribe
Notify of
0 Komente
Inline Feedbacks
View all comments

ads

Ads