Ballina, Kosovë, Lajme

Bukuritë natyrore që gjenden në kufirin e kontestuar Kosovë-Mal i Zi (Foto)

Kosova pas tri viteve ka ratifikuar marrëveshjen e demarkimit të kufirit me Malin e Zi.

Një nga temat më të përfolura të këtyre tri viteve ka qenë shënjimi i kufirit me Malin e Zi, pasi që nga fillimi ishin shfaqur dyshime se Kosova po humb territor duke i dhën Malit të Zi 8000 hekatrë.

Por pas një marrëveshje mes dy shteteve, kjo marrëveshje pritet të korigjohet (në rast se ka gabime)

Përveç debateve politike, në vijen kufitare të kontestuar mes Kosovës dhe Malit të Zi ka bukuri të rralla natyrore, shkruan Magazina.al

Një ndër bukuritë përrallore të kësaj ane është edhe liqeni i Kuqishtës, i cili thuhet se tashmë vetëm gjysma i takon Kosovës, po asht në këto anë janë edhe bjeshkët e Bjelluhës, Jelenku , Lugu i Shkodrës etj.

Subscribe
Notify of
0 Komente
Inline Feedbacks
View all comments

ads

Ads