Home Film Aktori amerikan me famë botërore, humanisti që u solidarizua me shqiptarët gjatë...

Aktori amerikan me famë botërore, humanisti që u solidarizua me shqiptarët gjatë vitit 1999

158
0
SHARE

Aktori amerikan me famë botërore, humanisti që u solidarizua me shqiptarët gjatë vitit 1999, duke i vizituar ata në kamp në Maqedoni pas pastrimi etnik që bëri Serbia, Richard Gere :

“Unë jam rritur që të tregoj respekt. Jam edukuar që të trokas para se të hap një derë. Të përshëndes kur hy në dhomë. Të them ju lutem dhe faleminderit, dhe të respektoj më të vjetrit. Do t’a liroj ulësen time kur dikush ka nevojë për te. Të them “po zotëri” dhe “jo zotëri”, dhe të j’u ndihmoj tjerëve kur ata kanë nevojë për mua, të mos qëndrojë anash dhe të shikoj. Të mbaj derën për personin pas meje, të them “më fal” kur është e nevojshme dhe t’i dua njerëzit ashtu çfarë janë dhe jo për ndonjë interes dhe më e rëndësishmja, unë gjithashtu u rrita për të trajtuar njerëzit saktësisht ashtu se si unë do të doja të trajtohem nga të tjerët.

 

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of