Ballina, Lajme

Kocijançiq: Ekipi i sapo themeluar i Prishtinës është ftuar për konsultime

Zëdhënësja e BE-së Maja Kocijançiq konfirmoi se në Bruksel do të mbahet një takim midis përfaqësuesve të Shërbimit Diplomatik Evropian (EEAS) dhe ekipit të sapokrijuar të Prishtinës për dialogun me Beogradin.

“Shërbimi i Jashtëm Evropian ka bërë thirrje që ekipi i dialogut në Kosovë të konsultohet më 8 janar. Thirrja erdhi pas themelimit të këtij ekipi nga Parlamenti,” tha Kocijançiq.

Ajo tha për Tanjug se EEAS ka konsultime të rregullta me të dyja palët në dialogun midis Beogradit dhe Prishtinës.

Zëdhënësja e BE-së Maja Kocijançiq konfirmoi se në Bruksel do të mbahet një takim midis përfaqësuesve të Shërbimit Diplomatik Evropian (EEAS) dhe ekipit të sapokrijuar të Prishtinës për dialogun me Beogradin.

“Shërbimi i Jashtëm Evropian ka bërë thirrje që ekipi i dialogut në Kosovë të konsultohet më 8 janar. Thirrja erdhi pas themelimit të këtij ekipi nga Parlamenti,” tha Kocijançiq.

Ajo tha për Tanjug se EEAS ka konsultime të rregullta me të dyja palët në dialogun midis Beogradit dhe Prishtinës.

Ajo vlerësoi se qëllimi i dialogut ishte një marrëveshje ligjërisht detyruese për një normalizim gjithëpërfshirës të marrëdhënieve që do të sjellin zgjidhje të qëndrueshme për të hapur çështje të bazuara në marrëveshje të përbashkët, të drejtën ndërkombëtare dhe do të ishin të pranueshme për shtetet anëtare të BE-së.

“BE shpreson që Serbia dhe Kosova të përmbushin shpejt detyrimet e dialogut, duke marrë parasysh angazhimin e drejtpërdrejtë të një normalizimi gjithëpërfshirës të marrëdhënieve dhe perspektivën konkrete të BE-së të palëve të interesuara”, përfundoi Kocijançiq.

 

Subscribe
Notify of
0 Komente
Inline Feedbacks
View all comments

ads

Ads