Ekonomi

46 % e kriptovalutave të vitit 2017 dështuan

Rritja e madhe e bitcoin dhe valutave tjera digjitale gjatë 2017 ka çuar shumë kompani për të hyrë në këtë treg me shpresën për t’u pasuruar brenda natës.

Një studim i publikuar në bicoing.co tregon se 46 për qind e 902 kriptovalutave tashmë kanë dështuar.

Nga ky numër, 142 valuta kurrë nuk kanë marrë burime të mjaftueshme financiare për realizimin, ndërkohë që 276 prej tyre janë zhdukur lehtë. Në realitet, mund të ketë më shumë “viktima”, prandaj sugjerohet që 113 ICO-të pushoi të jetë aktive në rrjetet sociale ose kanë shumë pak konsumatorë për të arritur ndonjë sukses.

Madje edhe ato kriptovaluta të vlerësuara që mbijetuan nuk lulëzuan me trëndafila, pasi vetëm pak prej tyre fituan mbi 10 milionë dollarë, transmeton Kallxo.com

Megjithatë, kjo nuk paraqet një surprizë të madhe që një numër i madh i kriptovalutave kanë dështuar. Shumë prej tyre kanë qenë mashtrime ose kanë shënjestruar tregje ku nuk kishte mjaft audiencë për të tërhequr. Disa të tjerë thjesht nuk kanë përfitime të mjaftueshme për të tërhequr paratë në një format të kënaqshëm.

Formati ICO është ende një opsion i popullarizuar në vitin 2018, por vala e re e kriptovalutës nuk pritet të ketë të ardhme të mirë.

Subscribe
Notify of
0 Komente
Inline Feedbacks
View all comments

ads

Ads